Viser resultater for :
Fandt ingen brød :-(

Vi bager for dig 

 

Vi ser ikke os selv som en fabrik - vi er bagere der elsker brød og det gode håndværk

Nyheder fra Kohberg

Solskinsboller med hemmelig ingrediens

I 2017 ledte vi efter opskriften på Danmarks bedste boller. Og der var ingen tvivl, da vi testede opskriften på Jannes Solskinsboller. De er søde, bløde og luftige og har en flot solskinsfarve, som kommer fra en hemmelig ingrediens. Vil du vide hvilken? Så læs mere her.

Et sandt Mesterværk

Der er et nyt brød på hylderne, og det er blødt, saftigt og knasende. Hvis vi selv skal sige det, lever brødet helt op til sit navn Mesterværk. Med 11 forskellige kerner har det en lækker nøddeagtig smag, og så indeholder det hele 45% gryn. Læs mere om det kernegode Mesterværk her.

Kernen i Kohberg

Hos Kohberg er vores kerneværdier jordnære og ærlige. Vi bager med gode og nærende råvarer. Vores faglærte bagere bevarer de stolte håndværksmæssige traditioner i vores bagemetoder og sikrer, at du får en ensartet kvalitet. Vores mel og kerner er uden stråforkortere og GMO, og vi kvalitetssikrer vores brød lige fra dejen blandes til brødene pakkes. Og vi pakker vores brød i emballager, der er godkendt til fødevarer og uden skadelige stoffer. For os er målet helt klart – vi vil bage frisk, nærende og velsmagende brød med omtanke for miljøet.

This is the focus boxes / news partial

imageurl: /media/1010/200x200-grey.png
text: test
header: test
url: http://dr.dk


imageurl: /media/1017/10675000-rugmild_insp.jpg
url: /forbrugere


 Godt brød og bagværk

 

Se hele vores sortiment

 

Find svar på vores oftest stillede spørgsmål

Vi håber, du finder svar på det, du leder efter. 
Hvis ikke, er du velkommen til at skrive eller ringe til os - vores kontaktoplysninger finder du her

 

Om hvedeallergi
Hvis du er intolerant overfor hvede, tåler du ikke produkter med hvedemel i. Derfor kan vi ikke anbefale hvedebrødsprodukter fra Kohberg. Rugbrød Der er hvedemel i stort set alle rugbrød fra Kohberg. Dette vil altid fremgå af deklarationen på bagsiden af pakken. Der findes dog enkelte varianter, der er bagt uden tilsat hvedemel. Men idet de bages i et bageri, hvor der er hvedemel i alle øvrige produkter, kan vi ikke garantere, at disse produkter er 100% fri for hvede. Kohberg-rugbrød bagt uden hvedemel Pt. findes der følgende rugbrød i vores sortiment, der er bagt uden tilsat hvedemel, men med forbehold for at der kan forekomme spor heraf. Vores produkter bliver løbende opdateret, og deklarationer kan ændres.
Mælk/laktose i Kohbergs produkter?
Der skelnes generelt mellem, om du er mælkeallergiker (hvis du ikke kan tåle proteinerne i mælk) eller laktoseintolerant (hvis du overfølsom for mælkesukker). I listen over allergener betragtes mælk/laktose som ét allergen, derfor er de her samlet under fælles overskrift. Hvis du ønsker en opdateret liste over allergener i Kohbergs produkter, så kontakt os via formularen nedenfor. De fleste produkter fra Kohberg er fri for mælk og laktose. Hvis et produkt indeholder mælk eller laktose, vil dette altid fremgå af varedeklarationen på bagsiden af emballagen. Surdej indeholder som hovedregel ikke mælk/laktose. Skulle det alligevel være tilfældet, vil dette fremgå af deklarationen.
Om glutenallergi
Alle brød fra Kohberg indeholder gluten og kan derfor ikke anbefales til glutenallergikere. Det sikreste alternativ for glutenallergikere er at søge råd og vejledning ved eksempelvis Dansk Cøliaki Forening.
Fedtstoffer
Hos Kohberg anvender vi kun fedtstoffer af vegetabilsk oprindelse, dvs. fedtstof, der stammer fra plantedele. Fedt og olie i brødet er altid vegetabilsk fedt, eksempelvis rapsolie. Emulgatorer, herunder E 471 og E 472e er i Kohbergs produkter altid baseret på vegetabilsk fedtstof. Fedtstof i forme og på klinger er vegetabilsk og fødevaregodkendt.
Kohberg for diabetikere
Har du diabetes, er det bedst at vælge brød med et højt indhold af kostfibre og et lavt indhold af fedt. Rugbrød er ofte et rigtig godt valg, men der findes i dag også mange gode boller og lignende bagt på basis af fuldkornsmel. Følg anbefalingerne fra Diabetesforeningen (pr. 100g): - Rugbrød med højst 5 g sukkerarter, 7 g fedt og mindst 8 g kostfibre - Grovbrød med højst 5 g sukkerarter, 7 g fedt og mindst 5 g kostfibre Hvis du ønsker en opdateret liste over næringsindhold i Kohbergs produkter, så kontakt os via formularen nedenfor.
Om opbevaring af brød
Frisk brød holder sig længere og bedre, hvis du opbevarer det korrekt. Vi anbefaler, at du opbevarer det tørt ved stuetemperatur (ca. 20° C) og i en tætlukket plastikpose. Vi anbefaler også, at du kun tager det brød ud af posen, der umiddelbart skal bruges, og ikke berører det resterende brød. Og så skal brød ikke opbevares sammen med frugt og grønt. Køl Brød opbevaret på køl (ca. 5° C) bliver hurtigere tørt, om end det samtidig forlænger holdbarheden. Om sommeren, når temperaturen og luftfugtigheden er høj, kan det være en fordel at opbevare brød på køl for at undgå mugdannelse. Frost Brød egner sig til nedfrysning i op til ca. 3 måneder. Vi anbefaler, at du pakker det om i en fryseegnet emballage. Frossent brød optøer du bedst ved stuetemperatur. Beskyttende atmosfære Fast food-produkter som hamburgerboller og pølsebrød, er pakket i beskyttende atmosfære, hvor en del af ilten erstattes af CO2. Dette forlænger holdbarheden. Når emballagen brydes, forkortes holdbarheden.
Enzymer i brødet
Hvad er et bagerienzym, og hvorfor tilsættes de brødet? Enzymer er naturlige proteiner, som enten klistrer molekyler sammen eller klipper dem i stykker. De kan produceres ved alm. fermentering (som ølbrygning) eller på basis af en mikroorganisme. Naturlige enzymer findes i alle levende organismer og dermed også i korn. Enzymer har været anvendt i mere end tusind år til brødbagning - hvedemel og gær indeholder nemlig naturligt enzymer. Enzymerne nedbryder dele af melet til føde for gæren og sikrer dermed hæveprocessen. Derfor deklarerer vi ikke enzymer Bagerienzymer er uvurderlige tekniske hjælpestoffer til bageriindustrien. De virker i bageprocessen og er efter bagningen omdannet til proteiner og derfor ikke at finde i brødene længere. Derfor skal de ikke deklareres. Ved at tilføre ekstra bageemzymer forstærkes bageeffekten, og en del af stivelsen nedbrydes. Derved bliver brødet bliver mere blødt og kan holde sig længere. Brødet kan holde sig længere end til holdbarhedsdatoen Eftersom vi har høje krav til hygiejne, vil du ofte opleve, at brødet kan holde sig meget længe uden at mugne. Det betyder, at kommer der ikke luft til brødet, vil du kunne opleve at brødet kan holde sig længere end holdbarhedsdatoen. Brødet er pakket i plastikposer for at sikre den bedst mulige holdbarhed samtidig med, at den også er med til at holde på fugten i brødet. Hvor lang tid kan brød med enzymer holde sig? Vi har mellem 6 og 8 dages holdbarhed på hovedparten af vores produkter, og det er her, vi kan stå inde for, at brødet har en god kvalitet i forhold til smag, bid og struktur. Fast food-produkter som eksempelvis pølsebrød og burgerboller kan holde sig mellem 21 og 30 dage.
Om Kohberg og allergi
Der findes 14 forskellige allergifremkaldende ingredienser, der er fastsat i EU-lovgivning. Hvis et produkt indeholder en eller flere af de nævnte allergener, skal de fremgå af ingredienslisten. Følgende ingredienser (eller produkter fremstillet af nævnte ingredienser) skal altid deklareres. - Glutenholdige kornprodukter, dvs. hvede, rug, byg, havre, spelt mm. - Krebsdyr, dvs. rejer, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber - Bløddyr, dvs. muslinger, østers, blæksprutter og snegle - Æg - Fisk - Jordnødder - Soja - Mælk, herunder laktose - Nødder, dvs. mandel, hasselnød, valnød, cashewnød (akajon), pekannød, paranød, pistacienød og queenslandnød - Lupin - Selleri - Sennep - Sesamfrø - Svovldioxid og sulfitter, hvis der er over 10 mg pr. kg fødevare eller 10 mg. pr. liter drikkevare Spor af allergener Selvom et allergen ikke indgår i en ingrediensliste, kan der forekomme spor heraf. Så vidt muligt rengør vi for at undgå overførsel af en råvare til andre produkter på samme bagelinie/pakkelinie. Men der kan stadig forekomme spor af enkelte ingredienser. Det drejer sig især om sesamfrø. Hvis der er risiko for kontaminering (smitte af andre råvarer) vil dette altid fremgå af varedeklarationen med sætningen ”Kan indeholde spor af …” Hvis du ønsker en opdateret liste over allergener i Kohbergs produkter, så kontakt os via formularen nedenfor.

Vision

Godt brød til alle

 

Alle skal have mulighed for at få godt brød hver dag. Det er dét, der driver os, og derfor vi går på arbejde hver dag. Vi har sat nogle klare rammer for vores virke og formuleret en vision, en mission og et værdisæt med ærlige og jordnære værdier.

 

 

Se vores vision og værdier