Kohberg
Spørgsmål og svar

Find svar på vores oftest stillede spørgsmål

Vi håber, du finder svar på det, du leder efter. Hvis ikke, er du velkommen til at skrive eller ringe til os - vores kontaktoplysninger finder du her.


Der findes 14 forskellige allergifremkaldende ingredienser, der er fastsat i EU-lovgivning. Hvis et produkt indeholder en eller flere af de nævnte allergener, skal de fremgå af ingredienslisten. Følgende ingredienser (eller produkter fremstillet af nævnte ingredienser) skal altid deklareres.

- Glutenholdige kornprodukter, dvs. hvede, rug, byg, havre, spelt mm. 
- Krebsdyr, dvs. rejer, hummere, jomfruhummere, krebs og krabber 
- Bløddyr, dvs. musligner, østers, blæksprutter og snegle 
- Æg 
- Fisk 
- Jordnødder 
- Soja 
- Mælk, herunder laktose 
- Nødder, dvs. mandel, hasselnød, valnød, cashewnød (akajon), pekannød, paranød, pistacienød og queenslandnød 
- Lupin 
- Selleri 
- Sennep 
- Sesamfrø 
- Svovldioxid og sulfitter, hvis der er over 10 mg pr. kg fødevare eller 10 mg. pr. liter drikkevare

Spor af allergener  
Selvom et allergen ikke indgår i en ingrediensliste, kan der forekomme spor heraf. Så vidt muligt rengør vi for at undgå overførsel af en råvare til andre produkter på samme bagelinie/pakkelinie. Men der kan stadig forekomme spor af enkelte ingredienser. Det drejer sig især om sesamfrø.

Hvis der er risiko for kontaminering (smitte af andre råvarer) vil dette altid fremgår af varedeklarationen med sætningen ”Kan indeholde spor af …”

Hvis du er intolerant overfor hvede, tåler du ikke produkter med hvedemel i. Derfor kan vi ikke anbefale hvedebrødsprodukter fra Kohberg.

Rugbrød
Der er hvedemel i stort set alle rugbrød fra Kohberg. Dette vil altid fremgå af deklarationen på bagsiden af pakken. 

Der findes dog enkelte varianter, der er bagt uden tilsat hvedemel. Men idet de bages i et bageri, hvor der er hvedemel i alle øvrige produkter, kan vi ikke garantere, at disse produkter er 100% fri for hvede.

 

Alle brød fra Kohberg indeholder gluten og kan derfor ikke anbefales til glutenallergikere. 

Det sikreste alternativ for glutenallergikere er at søge råd og vejledning ved eksempelvis Dansk Cøliaki Forening.

Der skelnes generelt mellem, om du er mælkeallergiker (hvis du ikke kan tåle proteinerne i mælk) eller laktoseintolerant (hvis du overfølsom for mælkesukker). 

I listen over allergener betragtes mælk/laktose som ét allergen, derfor er de her samlet under fælles overskrift. 

De fleste produkter fra Kohberg er fri for mælk og laktose. Hvis et produkt indeholder mælk eller laktose, vil dette altid fremgå af varedeklarationen på bagsiden af emballagen. 

Surdej indeholder som hovedregel ikke mælk/laktose. Skulle det alligevel være tilfældet, vil dette fremgå af deklarationen.

Har du diabetes, er det bedst at vælge brød med højt indhold af kostfibre og et lavt indhold af fedt. 

Rugbrød er ofte et rigtig godt valg, men der findes i dag også mange gode boller og lign. bagt på basis af fuldkornsmel.

Man kan med fordel bruge produkter mærket med Fuldkornslogo og Nøglehul.

Følg anbefalingerne fra Diabatesforeningen (pr. 100g):
- Rugbrød med højst 5 g sukkerarter, 7 g fedt og mindst 8 g kostfibre 
- Grovbrød med højst 5 g sukkerarter, 7 g fedt og mindst 5 g kostfibre 
 

Det er nemt for dig at vælge de produkter, som stemmer overens med dine værdier. Seks mærker fortæller dig, hvilken vare du står med i hånden.

 

Danskproduceret

 

Danskproduceret – mærket er din garanti for, at produktet er produceret i Danmark af en danskejet virksomhed. Når du køber danskproduceret, støtter du danske producenter og leverandører, og du er med til at fastholde danske arbejdspladser.

Eus Oekologilogo

 

Når en fødevare er mærket med EU's økologilogo, viser det, at varen er økologisk og er produceret samt kontrolleret efter retningslinjerne i EU's økologiforordning.

Fuldkornslogoet

 

Fuldkornslogoet fortæller dig, at produktet er baseret på fuldkorn. Fuldkorn rummer vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, som er vigtige i forhold til at undgå sygdomme som sukkersyge, hjerte-sygdomme og visse former for kræft.

Noeglehulsmaerket

 

Nøglehulsmærket er et letgenkendeligt mærke, som fortæller dig, at du står med et produkt i hånden, som er sundt.

Straaforkortere

 

Fri for stråforkortere - Stråforkortere bruges til at regulere væksten af korn, men der har været tvivl om den effekt, midlerne kan have på både miljø og mennesker, der spiser produkter af korn dyrket med stråforkortere. Mærket giver dig mulighed for at vælge produkter, der er garanteret fri for stråforkortere.

Ø Maerket

 

Ø-mærket er kendt af 98% af de dansk forbrugere. Ø-mærkede produkter er økologiske. Når du køber økologisk, viser du samtidig hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd, og du får færre tilsætningsstoffer.

Fandt du ikke det du søgte?

Stil dit spørgsmål her