Din brødsamling
EN DEX
Viser resultater for :
Vi fandt desværre ikke noget brød, men vi vil gerne hjælpe. Prøv igen.

Rid med på den danske smørrebrødsbølge

Det traditionelle, danske smørrebrød blomstrer lige nu op i nye klæder som følge af rugbrødets revival. De mange nyfortolkninger giver den danske frokostklassiker et moderne tvist og gør den til en spændende gourmetoplevelse verden rundt. Tør du lade dig inspirere af de nye smørrebrødstrends?

Danskerne elsker deres smagfulde rugbrød. Og det er der mange grunde til.

Rugbrødet er kernerigt, har en god tekstur og giver en helt anden mæthedsfornemmelse end lyst brød – og så er det basis for at sammensætte en klassisk eller nyfortolket dansk smørrebrødsanretning.

”Smørrebrød” er den danske betegnelse for skiver af rugbrød, der er smurt med smør og belagt med pålæg som ost, fisk, kød, æg, leverpostej eller pølse. Pålægget er toppet med et cremet lag remoulade, mayonnaise eller anden dressing samt friske eller syltede grøntsager og grønne krydderurter.

Det, vi i Danmark kalder højbelagt smørrebrød, stammer fra 1880'erne, og som navnet antyder, kan man knap skimte brødet under pålæg og garniture. Det er grunden til, at smørrebrød spises med kniv og gaffel.

Smørrebrød findes også i mindre ekstravagante udgaver som ”håndmadder”. De hurtige, ikke-højtbelagte hverdagsmadder spises uden service og er velegnede til madpakken.

Det danske smørrebrød blomstrer

Der er ingen tvivl om, at det danske køkken har set mange påvirkninger gennem tiden. Men det danske smørrebrød blomstrer stadig – bare i forskellige afskygninger med indflydelse fra udlandet og nye trends. Derfor har vi i de seneste år oplevet en markant interesse for rugbrød fra udlandet, og mange caféer – både i ind- og udland – har sat rugbrødssandwich på menuen. I den forbindelse har blandt andet avokadoen vundet indpas som en lækker og velsmagende topping på rugbrødet eller i sandwichen.

Rugbrødet har med andre ord fået en revival, og de klassiske madder er fulgt med tidens trends og har fået en moderne tvist. Smørrebrød skal i dag være en gastronomisk oplevelse i både smag, konsistens og visuelt.

Smørrebrød med et tvist

Hos Kohberg tænker vi over, hvordan rugbrødet kan inspirere til nye og kreative måder at servere smørrebrød. Vi har derfor indgået et samarbejde med forskellige kokke, heriblandt Rasmus Bleeg, der er uddannet kok og tidligere fast mand på det danske grilllandshold, om at udvikle opskrifter og serveringsforslag, der giver lyst til at eksperimentere med smørrebrødet.

Rasmus Bleeg har i fem nyfortolkninger af det danske smørrebrød byttet de klassiske ingredienser ud med nye ingredienser, og skaber på den måde nye og overraskende smagsoplevelser.

Heldigvis har vi mange forskellige rugbrødsvarianter, der hver især bidrager til en helt unik smagsoplevelse sammen med pålægget og garnituren. Drømmer dine kunder om en frokostservering, der bærer præg af en herlig nøddeagtig smag og et godt bid med masser af kerner, er for eksempel Kernerigt det rette valg.

Kernerigt fås, som mange af vores andre rugbrød, som tø & servér, og det koncept gør det ovenikøbet nemt og bekvemt i køkkenet at trylle noget ekstra lækkert frem til smørrebrødsanretningen.