Din brødsamlingX
Viser resultater for :
Vi fandt desværre ikke noget brød, men vi vil gerne hjælpe. Prøv igen.
11. juli 2017 Inspiration 7 min. Af: Kohberg

Hemmeligheden bag det perfekte rugbrød

I Bolderslev i Sønderjylland overtog den lokale bagermester Alfred Kohberg i 1955 det bageri, der blev starten på Kohberg, som vi kender det i dag. Men hemmeligheden bag vores rugbrød går endnu længere tilbage: Vi kan spore opskriften på vores rugsurdej så langt tilbage som til 1903 - og den velbevarede hemmelighed er om muligt endnu ældre. Dengang var der nemlig tradition for at udveksle surdej bagerne imellem, og på den måde fandt man ud af at bage det bedste brød. Den helt rigtige surdej er vejen til det gode rugbrød, og vores rugsurdej er vores stolthed og en bagetradition, der bliver ved med at fungere. Derfor passer og plejer vores bagere surdejen hver eneste dag, så vi kan blive ved med at bage godt rugbrød
Del

Kærligheden til det nørdede
Når vi siger, at vores bagere passer og plejer vores surdej hver dag, er det ikke en overdrivelse. Surdej er en levende organisme, der afhængigt af årstid og temperatur har forskellige behov. Derfor holder vi øje med, at dejen får den rette mængde vand, så den har de allerbedste vilkår for at modne og udvikle sig. Surdejen arbejder hele tiden, og derfor er det vigtigt at tjekke surdejens PH-balance og syrligheden, så den ikke bliver overmoden.

Vi elsker den nørdede viden, der ligger bag surdejen, og vi finjusterer og prøvebager igen og igen, indtil vi er tilfredse. Det er ikke anderledes, end når man selv har en surdej stående derhjemme på køkkenbordet, og hos os gemmer vi også altid en portion dej, så vi kan tilføre den frisk vand og mel.

Hvad er surdej?
Surdejens grundlæggende elementer er vand og mel. I takt med at dejen iltes og modnes, dannes en sur kultur af mælkesyrebakterier, eddikesyrebakterier og gærsvampe, der alle findes naturligt i melet. Disse microorganismer giver tilsammen den kendetegnende boblen i surdejen, og når en surdej er perfekt, bidrager den med den helt rette smag, hæveevne og karakter til brødet. Det kræver evner og viden at vurdere, hvornår en surdej er på sit bedste stadie, og det er den viden, der gør Kohbergs brød til noget helt unikt.

Faglig stolthed 
Vores rugbrød ville ikke smage, som det gør uden vores kompetente faglærte bagere. Vores bagere kender råvarerne godt og tager den tid, der er nødvendig, så vi altid kan levere en ensartet kvalitet. Det gode rugbrød kommer nemlig af en lang proces, hvor mange parametre skal passe sammen. Vi bruger ingen knækkede kerner for at fremskynde processen, men sætter kernerne i blød. Vi observerer, smager, dufter og mærker.

Det kræver mennesker fremfor maskiner at bage virkelig godt brød, og det er kærligheden til det gode håndværk, som er hele vores omdrejningspunkt.

Nyheder & inspiration
Få inspiration, og læs nyheder om brød, brødtrends og meget andet!
Hold dig opdateret med nyheder og inspiration, der passer til dig. Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev

Vælg områder:

Indtast e-mail:

!