Din brødsamlingX
Viser resultater for :
Vi fandt desværre ikke noget brød, men vi vil gerne hjælpe. Prøv igen.
29. april 2020 Inspiration 2 min. Af: Kohberg

Med lidt omtanke kommer vi langt

Kampen mod madspild i de professionelle køkkener byder på nytænkning af råvarer og retter.
Del

Bæredygtigt brød til bæredygtige køkkener

Bæredygtighed fylder meget i vores bagerhjerte, og vi mener, at man når langt med lidt omtanke.

Vi er medlem af tænketanken ONE\THIRD, hvor ambitionen er, at vi inden 2030 skal halvere madspildet i Danmark. I Kohberg er vi del af den kamp, fordi vi som dansk bageri ser det som en selvfølge at tage ansvar for vores samfund. Derfor arbejder vi også fokuseret med FN’s verdensmål nr. 12, Ansvarligt forbrug og produktion. For eksempel er vores brød bagt med dansk mel , og dermed reducerer vi CO2-aftrykket på hver enkelt brød, der forlader vores bageri. Læs mere om Kohberg og miljøet og find vores CSR-rapport her: CSR-rapport.

Vi ved, at bæredygtighed - og ikke mindst kampen mod madspild - også fylder rigtig meget i de professionelle køkkener landet rundt. Og hvad der kan lyde som en kedelig dagsorden, ser vi som et tiltag, der vækker kreativitet og nytænkning af råvarer.

Fra skrald til stjernemiddag
Hvornår har du sidst kigget godt og grundigt på en grøntsag og overvejet, hvordan du kan få mest muligt ud af den? Skræl fra grøntsager, stængler fra urter, tørt brød og meget mere, der ellers ville lande i køkkenaffaldet, kan bruges i forskellige retter og med spændende variationer. Kampen mod madspild giver nye ideer til toppings og lækkert fyld, der både kan tilføje ekstra smag og struktur til maden. Og man skal ikke være bange for at prøve sig frem og eksperimentere. Fermentering, friturestegning og tørring er bare nogle af de teknikker, du kan bruge, når du står i køkkenet og skal have brugt hver en stump.

Prøv f.eks. at friturestege kartoffelskrællerne, og giv en kartoffelmaden lidt ekstra sprødhed, eller brug blomkålsbladene i stedet for salat til sandwichmenuen. Og mangler du en snack eller drys til salaten, kan du lave lækre rugbrødschips ved at tørre øllebrød i ovnen.

Med en målrettet indsat på at reducere madspild opstår der både en bæredygtig gevinst og en økonomisk gevinst, fordi I bruger mere af de råvarer, I køber.

Nyheder & inspiration
Få inspiration, og læs nyheder om brød, brødtrends og meget andet!
Hold dig opdateret med nyheder og inspiration, der passer til dig. Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev

Vælg områder:

Indtast e-mail:

!