Din brødsamlingX
Viser resultater for :
Vi fandt desværre ikke noget brød, men vi vil gerne hjælpe. Prøv igen.
1. marts 2022 Inspiration 0 min. Af: Kohberg

Rugbrødets revival

Det er på én gang noget af det mest traditionelle, danskerne har, og noget af det hotteste på frokostbordet. Rugbrødet har i den grad fået en renæssance, og der skal kun få tvist til at gøre det traditionelle trendy. Det smitter også af på de nye brød, som vi i Kohberg sender på markedet.
Del

Det traditionelle danske køkken vinder frem som trend. I begyndelsen karakteriseret ved Michelin-restauranter, der indførte nordisk dogme og fokuserede på gamle danske råvarer. De seneste år har man desuden kunne opleve en opblomstring i antallet af smørrebrødsbutikker i de største danske byer, og mange cafeer har fået rugbrødssandwich på menukortet – en ny fortolkning af den gamle klap-sammen mad, de fleste af os kender fra barndommens madpakker.

Rasmus Bleeg er uddannet kok og tidligere fast mand på det danske grill-landshold. I dag lever han primært af at udvikle nye produkter og koncepter inden for fødevarer, blandt andet nye måder at bruge rugbrødet på. Han er ikke overrasket over, at rugbrødet ikke bare er tilbage på de danske frokostborde, men også på cafeernes menukort.

- Godt kernefuldt rugbrød er en fantastisk spise, fordi det har en rigtig god tekstur og giver en helt anden mæthedsfornemmelse end lyst brød. Og rugbrød har bare så mange muligheder. Hvis man smørrister en skive, giver det en lækker sprødhed og fremhæver kernernes smag. Mange har sikkert også prøvet at grille det til lækre brødcroutoner eller sprøde rugbrødschips, siger han.

Det bæredygtige brød
Rugbrød passer også perfekt ind i både den grønne og bæredygtige tankegang, som et stigende antal danskere har taget til sig. Det betyder fokus på lokale råvarer, omtanke for miljø, madspild og mindre kød i hverdagen.

Hos Kohberg har vi søsat en række forskellige tiltag for at gøre det nemmere for både de professionelle køkkener og almindelige danskere at finde brød, der passer til nutidens krav. Mange af Kohbergs brød bærer derfor både det veganske mærke og dansk mel-logo.

Men det handler også om smag. Som i al anden madlavning er gode råvarer det ultimative udgangspunkt, når man skal lave lækkert smørrebrød eller en rugbrødssandwich. Rasmus Bleeg anbefaler, at man vælger rugbrød med masser af kerner.

- Det er vigtigt at vælge noget lækkert rugbrød med bid og kerner, som giver den helt rigtige bund – uanset om du laver smørrebrød eller sandwich. Dårligt rugbrød uden sjæl kan let ødelægge det hele. Så topper man bare med sit yndlingsfyld og en kombination af noget surt, noget sødt og knas, siger han.

Smørrebrød til hipstere
Netop kerner med bid er nøgleordet i Kohbergs nye Bagergårdens Kernerigt rugbrød. Brødet har en fantastisk smag i sig selv, men det er også særdeles velegnet til for eksempel at grille eller smørriste, hvilket vil bringe endnu flere smagsnuancer frem i brødet.

Rasmus Bleeg har med Kohbergs nye kernerige rugbrød fra Bagergårdsserien som base udviklet en række opskrifter på spændende frokostvarianter. De er perfekte til dem, der vil prøve noget nyt, eller som lever efter en helt eller delvist vegetarisk livsstil.

 

Hipster smørrebrød:

Hipster tartar med inspiration af Bøf Bearnaise
Smørrist dit Kohberg rugbrød og top det med skært hakkekød, Bearnaise Mayo (alternativt, mayonnaise rørt med lidt bearnaiseessens, friskhakket estragon og cayennepeber) samt chips af nye kartofler og friterede kapers. Pynt smørrebrødet af med urter som fx. fuglegræs eller estragon. Servér smørrebrødet med en rå æggeblomme.
Hipster avokado

Smørrist dit Kohberg brød og top det med avokado i skiver, rørt mayo med trøffelolie, syltede salatløg og knas af ristede hasselnødder og friteret grønkål.

 

Hipster fiskefilet
Smørrist dit Kohberg brød og top det med et stykke let saltet og pocheret fiskefilet, ristet pankorasp, lemon curd, citron mayo, ørredrogn, dild og en spiselig blomst.

 

Klassisk smørrebrød

Æg & rejer
Smør dit Kohberg rugbrød med smør og top det med æg i skiver, rejer og mayo.
Krydres med salt og peber og top med karse.

 

Dyrlægens natmad
Smør dit Kohberg rugbrød med leverpostej og top med sky, saltkød, skiver af rødløg og syltede hvide bøgehatte.
Krydres med salt og peber og pynt med karse og timianstilke.

 

Ny frokostklassiker

Grillet rugbrødssandwich med parmaskinke og persillepesto
Stænk to skiver Kohberg rugbrød med en god olivenolie og grill det. Smør det ene stykke grillet rugbrød med en rørt aioli og top med salat af rucola, feldsalat og ærteskud.
På salaten kommes skiver af parmaskinke og plukket mozzarella. Top med en persillepesto lavet som en almindelig pesto, hvor basilikum og pinjekerner er udskiftet med persille og solsikkekerner. Luk sandwichen med den sidste skive grillet brød.

 

Nyheder & inspiration
Få inspiration, og læs nyheder om brød, brødtrends og meget andet!
Hold dig opdateret med nyheder og inspiration, der passer til dig. Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev

Vælg områder:

Indtast e-mail:

!