Din brødsamlingX
Viser resultater for :
Vi fandt desværre ikke noget brød, men vi vil gerne hjælpe. Prøv igen.
15. november 2021 Opskrifter 5 min. Af:

Tips til julebuffeten

Julen står for døren, og snart samles danskerne til hyggeligt samvær om den klassiske julebuffet. Er du klar til det helt store jule-rykind? Her får du to lækre, fristende opskrifter, som smager af jul og hygge.
Del

Inspiration til din julefrokostmenu

 

Julen står for døren, og snart samles danskerne til hyggeligt samvær om den klassiske julebuffet. Er du klar til det helt store jule-rykind? Her får du to lækre, fristende opskrifter, som smager af jul og hygge.

Kalenderen viser december, og for mange er det en travl måned med mange julefrokoster. Det gælder også i mange af de professionelle køkkener, hvor der arbejdes hårdt for at kreere lækre serveringer til julebuffeten, så de kan mætte danskernes maver med god, gammeldags julemad.

Rugbrødet er fast inventar på det danske julefrokostbord – og hvorfor vige fra traditionen?

Forkæl dine gæster med klassisk smørrebrød, som smager af jul og frister på julebuffeten. Hos Kohberg elsker vi traditioner, og rugbrød med sild, fiskefilet eller æg og rejer er altid en vinder. Vi er dog ikke bange for at skabe nye klassikere til julebuffeten. Derfor har vi samlet to alternative opskrifter her:

 

Rugbrød med let sprængt andebryst

Opskrift til ca. 20 stk. smørrebrød

Ingredienser:
Kohberg Solsikkerugbrød
4 stk. letsaltet andebryst
4 dl. fløde
60-80 perleløg
1 dl. Sukker
Peberrod
Flormelis
Salt og peber

Tilberedning:
Andebryst steges rosa og nedkøles. Pisk fløde sammen med friskhøvlet peberrod, salt, peber og flormelis. Perleløgene karameliseres i sukker på en pande. Skiver af rugbrød deles og anrettes med andebryst skåret i tynde skiver. Herpå lægges peberrodsfløden og de karameliserede løg. Pyntes med høvlet peberrod og friskplukket basilikum.

 

 

Julehapsere med kirsebærglaseret andebryst

Opskrift til ca. 10 personer

Ingredienser:
Kohberg Durum Gastro
2 andebryst (800 g)
2 dl kirsebærsauce
2 appelsiner
250 g salatmayonnaise
1 spsk. dijonsennep
1 fed hvidløg
100 g valnødder
100 g spidskål (eller hvidkål)
75 g grønkål
2 skalotteløg (40 g)
Friske krydderurter
Salt og peber

Tilberedning:
Start med at stege andebryst ved svag varme med skindsiden nedad. (ca. 5 min.) Krydr dernæst andebryst med salt og peber og steg det færdigt i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. til kernetemperatur på ca. 58-60 grader. Lad det trække i ca. 15 min. Varm kirsebærsauce op på en pande og glaser andebrystet deri. Skær tynde skiver af andebryst.
Fileter appelsiner og pres saften ned i en skål. Bland saften med salatmayonnaise, sennep, presset hvidløg og grofthakkede valnødder. Smag til med salt og peber. Finsnit spidskål og grønkål, og vend dem i valnøddemayonnaise.
Optø og udstik Kohberg Durum Gastro i passende størrelse (både bund og top). Bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i ca. 5 min.
Kom kålsalat, glaseret andebryst, appelsinfileter, skalotteløgsringe og friske krydderurter på Kohberg Durum Gastro.

 

Nyheder & inspiration
Få inspiration, og læs nyheder om brød, brødtrends og meget andet!
Hold dig opdateret med nyheder og inspiration, der passer til dig. Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev

Vælg områder:

Indtast e-mail:

!