Din brødsamlingX
Viser resultater for :
Vi fandt desværre ikke noget brød, men vi vil gerne hjælpe. Prøv igen.
1. januar 0001 Inspiration 5 min. Af: Kohberg

Vegansk er kommet for at blive

Den veganske trend har for alvor ramt danskerne, og tendensen ser ikke ud til at være aftagende. Forbrugerne efterspørger i stigende grad kødfri alternativer, som linser og bønner og flydende produkter, der kan erstatte den ko-baserede mælk, yoghurt og lignende. Det har aldrig været vigtigere at være relevant i vores branche, for der er ingen tvivl om, at trenden er kommet for at blive, og det kræver viden, innovation og kreativitet at følge med.
Del

Der er stor forskel på, hvorfor folk vælger at leve vegansk, men de mest kendte årsager er miljøet, dyrevelfærd og helbredet. De fleste er blevet opmærksomme på den enorme mængde CO2, vi kan spare miljøet for, hvis vi skærer ned på eller helt eliminerer kødet i vores kost. Andre synes ikke, at dyrene lever et værdigt liv og vil derfor ikke støtte, at dyr bruges til fødevareformål. Slutteligt er der også flere, som ganske enkelt afprøver den veganske livsstil og oplever, at de føler sig sundere og mere tilpas i deres krop. 

Antallet af veganere i Danmark stiger, men mange vælger også at leve som flexitarer, hvor man ikke et hundrede procent tager springet ud i den veganske eller vegetariske livsstil, men i stedet flexer mellem plante- og kødbaserede produkter. Den nyeste trend er den veganske, og det er nok også den mest udfordrende, eftersom vi i mange år har været vant til, at rigtig mange af vores madvarer kommer fra dyr.

Der er ingen tvivl om, at den veganske trend skal ses som en positiv udfordring, for i køkkenet venter uanede smagsvarianter på at blive udforsket, og tendensen kalder på friske krydderier, spændende krydderier og retter, hvor tekstur, konsistens og umami særligt kommer i spil.

 

Kilder

https://fodevarewatch.dk/Fodevarer/article10155790.ece

https://politiken.dk/mad/madnyt/art5621505/Vegansk-mad-vinder-frem-i-Danmark

 

Nyheder & inspiration
Få inspiration, og læs nyheder om brød, brødtrends og meget andet!
Hold dig opdateret med nyheder og inspiration, der passer til dig. Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev

Vælg områder:

Indtast e-mail:

!