Din brødsamling



X
Viser resultater for :
Vi fandt desværre ikke noget brød, men vi vil gerne hjælpe. Prøv igen.

Spørgsmål og svar om dansk mel

 

Hvad betyder dansk mel-logoet?

Vi sætter ”dansk mel”-logoet på vores brød, når hovedingrediensen er dansk mel. Logoet viser, at når du vælger et Kohberg-brød, så vælger du også et brød, der er bagt i Danmark af uddannede bagere og af dansk mel, med de klimamæssige fordele det giver. Selvom vi fra Kohberg ikke kan redde verden, så vil vi gerne kæmpe for at gøre en forskel. Og her kan vi faktisk gøre en forskel.

 

Hvordan reducerer dansk mel udledningen af CO2?

Som bageri har vi fokus på at nedsætte vores klimaftryk. Brød har et relativt lavt CO2-aftryk sammenlignet med for eksempel kød. Men transport af korn og mel udgør en god andel af brødets CO2-aftryk. Ved at bage med dansk mel, udleder det enkelte brød cirka 20 procent mindre CO2, end hvis vi bruger mel, der er kørt hertil fra udlandet. Det viser en opgørelse fra Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug 

 

Hvorfor har dansk mel en høj fødevaresikkerhed?

Dansk mel har en høj fødevaresikkerhed, fordi danske afgrøder og mel kontrolleres af de danske fødevaremyndigheder, som er meget grundige. Det betyder, at vi som bageri sikrer forbrugerne højere fødevaresikkerhed ved at bruge danske råvarer som mel.

 

Hvorfor skal vi undgå stråforkortere og glyphosat?

Hos Kohberg har vi længe haft en politik om at brug mel, som stammer fra korn dyrket uden glyphosat og stråforkortere. Vores interne krav er skrappere end EU's regler på området, og ved at vælge dansk mel er vi helt sikre på, at vi lever op til vores egne standarder – fordi kontrollen med danske afgrøder og fødevarer er grundigere. Stråforkortere er sprøjtemidler, som blandt andet regulerer længden på kornets strå. Det er tilladt af fødevaremyndighederne at bruge stråforkortere, men de er blandt andet mistænkt for at forringe mænds sædkvalitet. Glyphosat findes i ukrudtsmidler, der blandt andet bruges af landbruget. Det er tilladt at anvende glyphosat i mange lande, men ikke i brødkorn i Danmark, og hos Kohberg ønsker vi at undgå midlet af hensyn til miljøet og fødevaresundheden.

 

Hvordan er dansk mel en reinvestering i Danmark?

Når vi bager med dansk mel, er vi med til at støtte og sikre danske arbejdspladser hos danske landmænd – og dermed også hos alle industrier inkl. den lokale håndværker, der leverer varer og services til landbruget. Kohberg er en dansk, familieejet virksomhed, der gennem 50 år har udviklet sig til det Kohberg, vi er i dag. Vores rødder er stadig plantet dybt i den sønderjyske muld, og vores hovedbageri ligger i Bolderslev. Derfor er det også vigtigt for os at kunne give tilbage og støtte andre i deres udvikling.

 

Bruger I 100 procent dansk mel?

Når du ser ”dansk mel”-logoet på vores brød, betyder det, at dansk mel er hovedingrediensen i brødet. Vi bruger som udgangspunkt dansk mel, men samtidig går vi ikke på kompromis med kvaliteten og leveringssikkerheden. 100 % af vores konventionelle rug og rugmel er dansk, og vi bruger altid 75 % dansk økologisk rugmel. Når vi køber hvedemel, kan vi ikke altid få nok fra dansk dyrket hvede, fordi der er begrænsede mængder i den rigtige kvalitet. Men vi er altid over 50% dansk økologisk hvedemel og over 75% dansk konventionelt hvedemel. I takt med at vi får mulighed for at købe større mængder mel i Danmark, øger vi andelen. Uanset hvad er dansk mel hovedingrediensen i vores brød og wienerbrød, og der er tale om minimumssatser – ofte er vi langt over. Det afhænger blandt andet af, hvor god den danske høst er fra år til år. Kohberg bager så vidt muligt med danske råvarer, og mel er den råvare, vi bruger mest af. Der findes andre ingredienser som for eksempel solsikkekerner, som vi ikke kan få danskdyrket i de mængder og den kvalitet, vi har brug for. 

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration, der passer til dig. Tilmeld dig vores månedlige nyhedsbrev

Vælg områder:

Indtast e-mail:

!